Petőfi Sándor MŰVELŐDÉSI HÁZ és Könyvtár Jászfényszaru

Baba mama horgoló szakkör

BABA MAMA HORGOLÓ SZAKKÖR

2023. szeptember 29-én alakultunk. A szakkörben résztvevő édesanyák kisgyermekükkel érkeztek, számukra játszó szőnyeg és játékok álltak rendelkezésre.

Rövid szintfelmérés után elkezdődött a varázslatos munka, hiszen a horgolás olyan, mintha varázsló lennél. Motyogsz magadban, egy pálcát forgatsz körbe és senki nem jön rá hogyan csináltad. A varázslatot fel kellett fedni, meg kellett a szakkörben mutatni, meg kellett tanulni a horgolás lépéseit.

Tanultuk és gyakoroltuk a legalapvetőbb horgolási technikák: láncszem, rövid pálca, hamis pálca, egyráhajtásos pálca stb. készítését.

Köszönettel fogadtuk, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár mindenki számára biztosított 10 dkg fonalat és 1-1 horgolótűt, amivel elkezdődött az alkotás. Karácsonyra elkészültek a gyermeksapkák, illetve egyéni döntés alapján sál is. A sál horgolását fontosnak tartottam abból a szempontból, hogy a sorvégek, soreleje horgolását be tudjam mutatni, hogyan lesz egyenes a munka, elkerüljük a cikk-cakkos szél készítését.

2024. tavaszán elindult az igazi kreatív munka, mindenkinek volt ötlete mit szeretne készíteni. Így eljutottunk a horgolási jelek olvasásáig is, például amikor egy édesanya kislánya részére szoknya horgolása mellett döntött.

Készültek még: táska, öv, csipketerítők, díszpárnák, mandala, hajpánt, amigurumi, kosárkák, amelyek a jelen kiállítás anyagát képezik.

A horgolás olyan kreatív tevékenység, amellyel gyönyörű alkotásokat hozhatunk létre, számos olyan előnnyel is bír, amely pozitív hatással van a mentális egészségünkre!

Gyere, látogass el foglalkozásunkra, melyet péntekenként 9-11 óra között tartunk nem csak kisgyermekes anyukáknak, hanem minden korosztálynak.

 

Czeglédi Gabi