SZÍNHÁZ MÁSKÉPP - ÓZ, A MI VARÁZSLÓNK

Színház másképp – Óz, a mi varázslónk

A jászfényszarui Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár még mindig online kínálja programjait a látogatóknak. A Szigligeti Színház Örkény bérletes műsorait is negyvenegyen streamelt előadásként tekinthetjük meg. Kétségtelen, hogy nem ugyanaz az élmény a képernyő előtt ülve, mint a nézőtéren. Mégis kitartunk, mert mindennapi életünk szerves része a kultúra. 

Az elmúlt időszakban számos programot zajlott az intézmény facebook oldalán, a KarNETvál programsorozatunk összegzéséről következő számunkban olvashatnak majd.

Nagy sikere volt az 1985-ös Műlagzi archív felvételeinek, összesen több, mint 1000 főhöz ért el és 522-en nézték meg. A Szélvihar című Fortuna produkció pedig – annak ellenére, hogy a felvétel sérült - 468 emberhez jutott el, akik közül 84-en meg is nézték.

Számunkra ez azt üzeni, hogy érdemes értékes kulturális tartalmakat megosztani. Folytatjuk hát Színház másképp programsorozatunkat is. Március 12-én megosztjuk  a Fortuna Együttes 15 éves jubileumán, 1988-ban rögzített saját készítésű gyermekelőadást, az Óz, a mi varázslónk produkciót.

Szereposztás: Dorka- Tűzkő Erika, Madárijesztő – Takács Ilona, Bádogember – Kókai László, Oroszlán – Kun Zsolt Gábor, Nyugati boszorkány – Kovács Tímea, Keleti boszorkány – Tűzkő Anikó, Óz, a varázsló – Lukács Pál, Kulcsár néni – Basa Éva, Karmancs – Nagy Sándor, Durmancs – Dobák Marianna. Rendezte: Kovács Andrásné, Rozika néni.

A VHS kazetta digitalizált változata egy kicsit már sérült, de a csoport életében emlékezetes színházi előadást idéz meg, hiszen több változatban, többféle szereposztásban is játszották a fényszarui színjátszók. Ez a felvétel az első verzióról készült. Reméljük, kellemes élményeket szerez majd a látogatóknak! Jó szórakozást kívánunk hozzá!

 

Dátum: 
péntek, 2021, december 31 - 12:00
Helyszín: 
Online tér